Hírek


Kispesti iskolások látogatták XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra
2019. október 21. 14:56
Több mint száz iskolás volt kíváncsi a tűzoltók munkájára

Hétfőn közel százhúsz általános iskolás diák látogatott el a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra a Puskás Ferenc és a Gábor Áron Általános Iskolákból. A tanulók e napon is megismerkedhettek a katasztrófavédelem feladatköreivel, a tűzoltóság gépjárműveivel, valamint a tűzoltó szakfelszerelésekkel.

A látogatáson interaktív bemutatóra is sor került. A tűzoltáshoz, műszaki mentéshez használt felszerelésekkel egyenként ismerkedhettek meg a nebulók, miközben a nekik feltett kérdésekre meglepő tudatossággal és felkészültséggel válaszoltak. A tűzoltók lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyerekek kézbe vegyék az eszközöket, hogy érezzék súlyukat és megismerhessék azok használati módját. A tanulók lelkesen ültek fel a tűzoltó gépjárművekre, és vették fel a védősisakot, eljátszva a gondolattal, milyen lehet igazi tűzoltónak lenni.

A gyermekek kitörő örömmel fogadták a rögtönzött tűzoltó bemutatót, különösen azt, amikor a próbariasztás alkalmával a tűzoltók a csúszó-csövön érkeztek meg a szertárba. A gyerekek azt is megtudták, hogy a riasztási jelzést követő két percen belül el kell indulniuk a tűzoltóknak a bajba jutottak mentésére.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltó-parancsnokságain külön figyelemmel kezelik a tűzoltó szakma elismertségének növelését célzó programok szervezését. Az igazgatóság fontosnak tartja tevékenységi körének megismertetését és megszerettetését már az általános iskolában is, hogy a későbbiekben egyre több fiatal válassza hivatásának a tűzoltó szakmát.

 

Fotós: XIX. HTP.

 

Kapcsolódó képek:

Kispesti iskolások látogatták XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra Kispesti iskolások látogatták XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra Kispesti iskolások látogatták XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra
>>> További képek a galériában <<<