Hírek


Önkéntesek adtak számot tudásukról a Népszigeten
2019. október 21. 14:57
Mintegy kétszázötven fővel zajlott a nemzeti minősítő gyakorlat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében

Október 19-én, Budapesten, a Népszigeten zajlott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett nemzeti minősítő gyakorlat a fővárosi kirendeltségi mentőcsoportok számára. Az eseményen közel kétszázötven önkéntes vett részt.

A gyakorlat aktualitását az öt éve megszerzett nemzeti minősítés megújítása adta. A szervezetek készenlétbe helyezésére pénteken este hat órakor került sor. A népszigeti kárterületen reggel hét órától gyülekeztek a fővárosi önkéntes erők, összesen huszonöt szervezet képviseletében mintegy 250 fővel. A gyakorlat három helyszínén adtak számot az önkéntesek a nemzeti minősítésben szereplő valamennyi tevékenység témakörében tudásukról. Az első helyszínen az alapvető vízkár elhárítási tevékenység felmérésére a csapatok nyúlgátat építettek bordás megtámasztással, valamint ellennyomó medence kiépítése volt a feladat.

A második kárhelyszínként szolgáló romépületben a városi-kutató, kötéltechnikai, műszaki mentő, valamint a keresőkutyás tevékenységhez tartozó képességekről adtak számot a megjelent szervezetek.

A terület mellett található Újpesti-öbölben zajlott az árvízi és vízi mentési képességek, valamint a búvár tevékenység szakterületeinek felmérése.

A szervezetek valamennyi kárhelyszínen önállóan látták el vezetés-irányítási logisztikai feladataikat.

A gyakorlatot Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megfeleltre értékelte, ezzel a főváros iránt elkötelezett önkéntes szervezetek újabb öt évre felhatalmazást szereztek a fővárosi káresemények felszámolásában történő aktív részvételre.

Fotós: Szabadi Bálint tű.zls. / FKI

 

Kapcsolódó képek:

Önkéntesek adtak számot tudásukról a Népszigeten Önkéntesek adtak számot tudásukról a Népszigeten Önkéntesek adtak számot tudásukról a Népszigeten
>>> További képek a galériában <<<